Dit jaar geen kerstmarkt bij CTP Veldzicht

25 september 2020

Er komt een voorlopig einde aan een jarenlange traditie. Voor het eerst in lange tijd komt er dit jaar geen kerstmarkt op en rond het terrein van het centrum voor transculturele psychiatrie (CTP) Veldzicht in Balkbrug. De reden laat zich raden: vanwege de coronacrisis acht de organisatie het niet verstandig om het evenement, dat jaarlijks veel bezoekers trekt, door te laten gaan.

“Het is een besluit dat ons zwaar valt, want de kerstmarkt is eigenlijk niet meer weg te denken uit het dorp”, zegt Emlyn Janssen. De medewerker vrijetijdsbesteding van Veldzicht is al jaren één van de drijvende krachten achter de kerstmarkt. “Maar het is ook een besluit dat we moesten nemen.”

“Iedereen moet zijn of haar steentje bijdragen om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Dat geldt ook voor ons als Veldzicht”, legt Janssen uit. “De kerstmarkt is populair en brengt altijd veel mensen op de been. Bij zo’n evenement is het haast onmogelijk om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, nog los van de benodigde hygiënemaatregelen. Vandaar dat we nu vroegtijdig hebben besloten om een streep te zetten door de editie van dit jaar. Erg jammer natuurlijk. Laten we hopen dat er vanaf 2021 gewoon weer een kerstmarkt gehouden kan worden op het terrein van Veldzicht.”

Net als op heel veel plekken is er binnen Veldzicht de nodige aandacht voor het buitenhouden van het gevreesde virus en het naleven van de coronamaatregelen. Algemeen directeur Rob van der Plank van CTP Veldzicht: “Tot nu toe hebben we gelukkig geen coronabesmettingen gehad onder personeel en patiënten. We doen uiteraard ons best om dat zo te houden. Dat vraagt de nodige scherpte en discipline van iedereen die bij ons werkt of verblijft.”