Incident met ex-patiënt Veldzicht in Balkbrug

2 maart 2020

Vrijdag 28 februari rond 14:30 uur heeft een ex-patiënt van Veldzicht zichzelf met een mes verwond. Dit gebeurde in het centrum van Balkbrug, nabij de supermarkt. De man, een asielzoeker afkomstig uit een AZC, was enige tijd geleden vrijwillig in Veldzicht opgenomen en vrijdag ontslagen. Hij was het echter niet eens met het ontslag en weigerde te vertrekken.

Na het verlaten van de kliniek liep hij naar het centrum en meldde zich bij Huize de Beuk, een nevenlocatie van Veldzicht. Ook daar is hem verteld, in het bijzijn van beveiligers van Veldzicht, dat hij het pand moest verlaten.

De man kocht later een mesje in een nabijgelegen supermarkt waarmee hij zichzelf verwondde. Hij is daarna afgevoerd door een ambulance. Inmiddels is bekend dat hij een behandeling heeft gehad en dat de verwonding niet levensbedreigend is geweest. Veldzicht heeft de zaak overgedragen aan het COA dat zich verder over betrokkene zal ontfermen.

Veldzicht leeft mee met de omstanders en getuigen van dit incident. Na het incident hebben medewerkers van Veldzicht zich bekommerd over het personeel van de supermarkt. Onder andere een lid van team Opvang en Nazorg was daarbij betrokken. Dit is een intern team dat personeel bijstaat na incidenten die zich voordoen in de kliniek.

Mocht u naar aanleiding van dit incident behoefte hebben aan contact met Veldzicht, dan kan dat via ons meldpunt 088 – 074 30 75 (telefoonnummer Huize de Beuk).