Patiënte sticht brand in kamer CTP Veldzicht

7 januari 2022

Een patiënte in het Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht in Balkbrug heeft donderdagavond 6 januari brand gesticht in haar kamer. Het brandje kon snel geblust worden door alert optreden van personeel dat gealarmeerd werd door de rookmelder.

Elke kamer in de kliniek is om veiligheidsredenen voorzien van een dergelijke melder. De vrouw die brand stichtte is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd om zich daar te laten behandelen. Ze had rook in geademd, maar raakte verder niet gewond en mocht daarna het ziekenhuis weer verlaten.

De gealarmeerde brandweer hoefde niet meer in actie te komen om het brandje in Veldzicht te blussen. Wel zorgde de brandweer ervoor dat alle ruimten waar rookontwikkeling was geweest goed geventileerd werden. Enkele personeelsleden van Veldzicht werden door ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefden zich verder niet te laten behandelen.

De brand vond plaats in een gedeelte van Veldzicht dat gehuurd wordt door GGZ-instelling Transfore. Er zijn twee afdelingen beschikbaar voor deze patiënten die hier forensische zorg krijgen. De patiënte die de brand heeft gesticht is na haar verblijf in het ziekenhuis door de politie aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van brandstichting.