Veldzichthoeve

Gelegen in de rustieke omgeving van de Ommerschans, buiten de hekken van Veldzicht, ligt de Veldzichthoeve. Vier hectare grond omringd door landerijen en bos maken dit een helende omgeving. Voor patiënten van Veldzicht de ideale plek om te werken en te leren.

De Veldzichthoeve is een van de hoeven van de voormalige kolonie Ommerschans. Daarna gebruikte het Rijksopvoedingsgesticht de hoeve als leerplaats voor de landbouw. Hier leerden de jongens alles over landbouw en over zuivelbereiding.

Nu kunnen patiënten die daar in hun behandeling aan toe zijn, werken bij de Veldzichthoeve. Dat gebeurt onder begeleiding van arbeidstherapeuten. Ze werken bijvoorbeeld in de kaarsenmakerij, de winkel met streekproducten of ze verzorgen er de geiten en kippen. In de aangrenzende moestuinen experimenteren patiënten met het telen van fruit en groenten. Voor patiënten die wat meer uitdaging aan kunnen is er bosbouw en houtkap. Zij krijgen dan cursussen en opleidingen om met de benodigde machines te mogen werken.

Patiënten werken bijvoorbeeld in de kaarsenmakerij, de winkel met streekproducten of ze verzorgen de geiten en kippen op de Veldzichthoeve.

Veldzichthoeve

Balkerweg 80, 7739 PT Vinkenbuurt