Verblijfskamer

Alle patiënten hebben een eigen verblijfskamer. Als ze geen werk, onderwijs of therapie volgen, kunnen ze zich in hun kamer terugtrekken als ze daar behoefte aan hebben.

De verblijfskamers zijn overzichtelijk ingericht met een basisinventaris, waaronder een televisie met internationale zenders. Er is een kast om kleding en persoonlijke spullen in te bewaren. Het bed en de tafel kunnen niet worden verplaatst. Verder zijn patiënten vrij om hun kamer in te richten zoals zij dat zelf willen, en zolang het voldoet aan de veiligheidsregels. Aan een plint op de muur kunnen zij bijvoorbeeld persoonlijke spullen hangen, zoals foto’s en posters.

Aan een plint op de muur kunnen patiënten persoonlijke spullen hangen, zoals foto’s en posters.

Kamerdeur open of gesloten

Het hangt af van de behandelafdeling of de kamerdeur op bepaalde tijden is afgesloten. Zo gaan de kamerdeuren op de afdelingen met beveiligingsniveau 4 tussen 22.00 uur en 07.15 uur op slot.


Patiënten kunnen een eigen kamersleutel krijgen. Zo kunnen zij de kamerdeur afsluiten en openen als ze niet op hun kamer zijn. Dit geeft hen meer zelfstandigheid.

Patiënten kunnen altijd contact maken met een medewerker in geval van nood. Alle kamers zijn daarom voorzien van een oproepknop (intercom). Ook hebben alle kamers een ingebouwd radiosysteem.

  • Beeld: ©CTP Veldzicht