Hoofdlocatie

Aan de Ommerweg in Balkbrug staat - omringd met hekwerk - de hoofdlocatie van Veldzicht. Een imposant voorgebouw dat voor het eerst in 1894 in gebruik werd genomen als rijksopvoedingsgesticht voor jongens. Dit gebouw heeft door de jaren heen veel veranderingen gekend, maar de voorgevel is nog steeds beeldbepalend voor onze organisatie.

In het voorgebouw en de bijgebouwen zijn nu vooral kantoren gevestigd. Waar vroeger kinderen sliepen, staan nu stoelen en bureau’s, zijn er vergaderzalen en een kerkzaal. Centraal in het gebouw werken de medewerkers geintegreerde beveiliging. Zij nemen ook de receptietaak op zich  en zijn voor bezoekers de eerste kennismaking met Veldzicht.

Beeld: ©CTP Veldzicht
Patiënten hebben veel mogelijkheden om werk of dagbesteding te doen binnen Veldzicht. Bepalend hiervoor is de draagkracht van een patiënt.

Beveiligingsniveau 4

In het hoofdgebouw en de aanpalende gebouwen gelden de strengste forensische beveiligingsmaatregelen. Deuren openen alleen met speciale pasjes en op veel plekken is cameratoezicht. Waar het verantwoord is, bewegen de patienten zich vrij. Zodat ze zelf naar therapie en arbeid, sport, een afspraak bij de medische dienst of naar Zaal West voor een spelletje met andere patiënten kunnen gaan.

Beeld: ©CTP Veldzicht
In de sporthal kunnen patiënten sporten als ontspanning of therapieoefeningen doen. Medewerkers kunnen de zaal en de fitnesstoestellen buiten therapietijd gebruiken.

Voorzieningen

Op het achterterrein geldt een milder beveiligingsregime (niveau 3). Het dagactiviteitencentrum is daar een plek voor patiënten en medewerkers. Er zijn ruimtes voor muziektherapie, een bibliotheek en een klaslokaal. Ook het personeelrestaurant de Kolonist is hier gevestigd.

Beeld: ©CTP Veldzicht
In bedrijfsrestaurant De Kolonist kun je dagelijks terecht voor verse broodjes, salades en soep.

Buitenruimte

Achter de gebouwen van de kliniek bevindt zich een enorm terrein waar een tuinderij, een houtwerkplaats, een kledingwinkel, een sportveld en woningen voor zelfstandigwonenden patienten zijn ondergebracht. Voor wie wil vissen staan bankjes klaar bij de gracht.

Beeld: ©CTP Veldzicht
Voor patiënten die wat meer kunnen, is er op de tuinderij altijd wat te doen. Het is ook een fijne plek om alleen even koffie te drinken en te praten met medewerkers. De kleindieren zijn een welkome toevoeging aan het geheel.

Hoofdlocatie

Ommerweg 67, 7707 AT Balkbrug 088 074 28 00

  • Beeld: ©CTP Veldzicht

    Binnen de hekken zijn veel mogelijkheden voor patiënten om te werken aan hun gezondheid.